Ca. 60 ondernemers, onder wie veel leden van de SBBU, gaven gehoor aan de uitnodiging voor de Dag van de veiligheid, 14 oktober 2021. De Gemeente Uithoorn was vertegenwoordigd middels Burgemeester Pieter Heiliegers en Wethouder Jan Hazen. De politie liet van zich horen via Marga Kubbe en de SBBU had Siemon Krol gevraagd in een compacte versie van zijn workshop de leden wat alerter te maken richting verdachte situaties en personen. SBBU voorzitter Ruud Hogenboom praatte de verschillende sprekers aan elkaar.

LEES MEER

Draag bij aan veilig ondernemen in Uithoorn op de door de SBBU en Gemeente Uithoorn georganiseerde thema-meeting: ‘Veiligheid is een gevoel’. 14 oktober is een bijzondere dag. Voor de SBBU is het de derde keer dat de themadag plaatsvindt. Voor de Gemeente Uithoorn is het de jaarlijkse dag van de veiligheid. Reden genoeg om de handen ineen te slaan en gezamenlijk ondernemend Uithoorn te ontvangen voor het thema: Veiligheid is een gevoel’.

LEES MEER

Regelmatig is in een deel van het Oude Dorp de sfeer grimmig en worden mensen lastig gevallen. De voorvallen worden gerelateerd aan de toegenomen drugshandel op straat. De heersende opvatting is dat er niet adequaat genoeg wordt opgetreden. Plaats van handeling is veelal de omgeving bij Vomar en Jouw Marktkraam. Wij staken ons licht op bij Dion van Tol, voorzitter van de winkeliersvereniging Oude Dorp.

LEES MEER