Veelgestelde vragen

Hieronder treft u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

1. Waarom zou ik lid worden van de SBBU?

Lid worden van de SBBU is kiezen voor veilig ondernemen en kiezen voor de voordelen van collectiviteit. Als ondernemer wil je graag bezig zijn met ondernemen, niet met beveiligen. Het product van de SBBU is qua prijs/waarde een uitstekend product en dat is te danken aan de collectiviteit en door de steeds beter wordende uitvoering. Bovendien is lid worden ook een kwestie van solidariteit met mede-ondernemers. Hoe meer ondernemers mee doen, des te meer kunnen wij beteken en des te beter kunnen we de kosten in de hand houden.

2. Wat kost het lidmaatschap van de SBBU?

Dat kunnen wij op voorhand niet onmiddellijk zeggen. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de grootte van het (de) te beveiligen object(en). Belangrijk is wat u er voor terug krijgt: een niveau van beveiliging dat iemand individueel tegen dezelfde kosten nooit zou kunnen realiseren. Voor het maken van een begroting, komen wij graag een keertje vrijblijvend bij u kijken en naar uw wensen luisteren.

3. Wat is het verschil tussen de SBBU en VMB of VMT?.

De SBBU is de stichting die ooit door een aantal ondernemers in het leven is geroepen om de golven van criminaliteit op het bedrijventerrein Uithoorn een halt toe te roepen. Onderdeel van het proces was het aanstellen van een externe partij voor de uitvoerende beveiligingstaken. Dat is VMB geworden. VMT is de technische partij die o.a. aanleg van installaties verzorgd.

4. Blijft de uitvoerende partij altijd VMB?

De samenwerking met VMB is niet vanzelfsprekend en wordt jaarlijks geëvalueerd. Tot dusverre is er geen aanleiding geweest om in zee te gaan met een andere partij dan VMB. Overigens hebben de leden van de stichting het meest met de uitvoerende mensen te maken, dus als er iets is dan hopen wij altijd dat leden dat ook aan het bestuur melden.

5. Maak ik afspraken met de SBBU of met VMB?

Met beiden. De basisovereenkomst is met de SBBU en omvat de algemene diensten zoals de surveillance. Specifieke diensten zoals het openen en sluiten van uw pand, nachtelijke interne controlerondes of de aanleg van extra beveiligingsopties regelt u individueel met VMB.

6. Organiseert de SBBU ook netwerkborrels?

Nee, dat doen wij niet. Daar zijn andere clubs voor, zoals de Ondernemers Vereniging Uithoorn (OVU). Wij zijn, op basis van uit de leden voortgekomen behoefte, in 2019 wel begonnen het SBBU event jaarlijks te maken. Helaas zette Corona er in 2020 een streep doorheen.

7. Waar kan ik met een vraag of klacht terecht?

Heeft u een vraag of wilt u een klacht indienen, dan verzoeken wij u om gebruik te maken van het formulier op onze website. Doorgaans neemt een van ons dan binnen 48 uur contact met u op.